Links om spiludvikling

Herunder har jeg samlet en række links til, hvordan man begynder på spiludvikling. Inden du læser videre vil jeg dog anbefale at tage et kig på denne artikel, som er skrevet af Adam ‘Atomic’ Saltsman, skaberen bag indie-hittet Canabalt: Breaking Into Making Games. Det kan virke uoverskueligt og svært at komme i gang, men jeg lover dig, at efter du har læst Atomics artikel vil du have en god fornemmelse af, hvordan du kommer i gang med at udvikle computerspil.

Unge Spiludviklere
Foreningen Unge Spiludviklere består af en gruppe unge mennesker med det formål at udbrede viden om og interesse for spiludvikling i Danmark. Vi afholder jævnligt workshops på skoler og lignende, hvor vi lærer folk at lave computerspil.

Spiludvikling.dk
Det største samlingssted for alt, hvad der handler om spil i Danmark. Et super godt sted for alle, som interesserer sig for spiludvikling. På det store forum kan du lære om de mange spiluddannelser og jobs, som findes i Danmark. Det er også her, at mange firmaer holder udkig efter nyt talent. Tjek især dette emne.

Game Development Camp
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) er en bred organisation, som gennem forskellige arrangementer har det mål at gøre unge mennesker mere interesseret i naturvidenskab. De afholder bl.a. årligt Game Development Camp (GDC), hvor ca. 70 gymnasieelver bruger en uge af deres sommerferie på at udvikle computerspil fra bunden af.

DADIU
Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU) er en bred sammenslutning af universitetsuddannelser, som uddanner folk i at lave computerspil. Det er den største spil-relaterede uddannelse i Danmark.

Unity
Unity er en dansk game-engine, som man kan downloade helt gratis. Den er rigtig god at arbejde med og giver et indblik i, hvordan det er at udvikle spil, ligesom de store spilstudier gør.

Scratch
Scratch er et rigtig godt program til at udvikle spil i. Meget pædagogisk får man tingene sat op i kasser, så alle kan være med, uanset hvad tidligere erfaring man har med programmering, grafik og lyd.

Game Maker
Game Maker er et andet godt program at starte med, hvis man har lyst til at arbejde med spiludvikling. Det hele er ganske nemt bygget op, men man kan alligevel lave nogle ret så avancerede spil. Der findes masser af guides på nettet om, hvordan man kommer i gang.

Nordic Game Jam
Rundt om i landet bliver der jævnligt afholdt såkaldte game jams. Her udvikler man spil fra bunden af på typisk 48 timer. Nordic Game Jam er uden tvivl den største af slagsen her i Norden.

Indie 9000
Indie9000 er et mindre game jam, som bliver afholdt to gange om året i Aalborg. Læs mere herom: Unge Spiludviklere: Mit første game jam.

Gamasutra
Dette er simpelthen STEDET for alt, hvad der har med spilbranchen at gøre. Der kommer jævnligt interviews, guides og meget andet, som kan være rigtig nyttigt at læse.

Game Career Guide
Gamasutra har også en søsterside specifik henvendt mod spiluddannelser. Her er også rigtig meget godt læsestof.

3D Buzz
Denne hjemmeside huser tonsvis af gode tutorials-videoer om stort set alt, hvad man kan drømme om. Lige fra de mest poplære programmeringssprog til specifikke game engines såsom Unreal og Unity. Der er masser af indhold, hvoraf en stor del af det er gratis.

Critical Distance
I løbet af de sidste par år er det gået stærkt op ad bakke for den intellektuel og kritiske spilanalyse på internettet. Mange blogs skriver spændende indlæg, hvor der fokuseres på andet end blot det gængse anmelderspørgsmål: "Skal jeg købe dette spil?". Det kan dog være svært at holde styr på de hundredvis af gode spil-blogs, som findes derude. Critical Distance er en hjemmeside, som forsøger at samle alle de gode artikler og indlæg. Et rigtig godt sted at starte, hvis man er helt ny i blogosfæren.

#AltDevBlogADay
Dette er en kollektiv blog, hvor folk fra forskellige dele af branchen bidrager med viden og erfaring. Bloggen bliver konstant opdateret og er et fremragende sted at lære nyt om spiludviklingens verden.

World of Level Design
Et rigtig godt sted, hvis man er interesseret i at designe sine egne baner i spil. Mange gode tutorials og ressourcer til at få inspiration. Hjemmesiden har især fokus på level design i spillene Left 4 Dead og Unreal Tournament III.

Learn Game Design Wiki
LGD er en wiki for alverdens nyttige ressourcer inden for spiludvikling: links, bøger, blogs, etc.