Jeg startede for nogle uger siden i 3g, og nu skal vi til at have en generalprøve i AT (Almen sTudieforberedelse), hvilket er et fag, hvor man kort sagt kombinere to fakulteter til at belyse et givent emne.
Senest fredag skal vi have besluttet et emne og skrevet en problemformulering, samt valgt to fag som vi vil bruge til at arbejde med i de kommende uger. Jeg er stadig meget i tvivl, så jeg tænkte, om I måske havde nogle gode forslag. Det overordnede emne er følgende:
mandag den 31. august 2009
Hjælp til emne i AT 3.1!
fredag den 28. august 2009
Jeg eksperimenterer lidt med reklamer
Da jeg fyldte 18 i juli, fik jeg mulighed for at tilføje Google Adsense-reklamer her på bloggen. Jeg bryder mig ikke selv særlig meget om reklamer på hjemmesider, men hvis et par annoncer kan give mig en ekstra skilling på kontoen, er jeg villig til at give det en chance. Jeg har også sat reklamer på RSS-feedet. Måske er de lidt overvældende, reklamerne altså, men nu får vi se.
I skal i hvert fald ikke tøve med at ytre jer, hvis I absolut ikke bryder jer om reklamerne på min blog :)
onsdag den 26. august 2009
Her er mit spil-portfolio
Som den opmærksomme læser måske har lagt mærke til, har jeg for nyligt tilføjet et link ude i højre side til min portfolio-blog, som omhandler spildesign.
Tanken med siden er, at jeg vil forsøge at skabe mit eget "CV", hvori jeg viser forskellige spilrelaterede ting, som jeg har lavet. Det kan enten være fulde spil, så som de to jeg var med til at udvikle på Game Development Camp '08 og '09, men i lige så høj grad forskellige idéer til spilkoncepter. Snart modtager jeg også UnrealED, som er en level editor. Hvis jeg da ellers kan finde ud af det, vil jeg poste nogle billeder og lignende fra de baner, som jeg forhåbentligt kommer til at designe.
Jeg har bevidst valgt at holde min private blog og mit portfolio adskilt, men selvfølgelig skal I være velkomne til at kigge forbi. Jeg har i øvrigt fået motivationen til at blogge tilbage, så forvent mere herinde inden ikke alt for længe (det rimer endda).
tirsdag den 25. august 2009
Alle spil burde have et resumé-system ligesom bøger
Her den anden dag fik jeg overtalt mig selv til at spille Okami på min Wii. Det er flere måneder siden, at jeg sidst spillede det, og faktisk mere end et år siden at jeg købte det. Grunden til at det har stået på hylden i så lang tid, skyldes, at det kræver en vis tid og energi at fordybe sig i den dragende og magiske historie. Tid, som jeg desværre sjældent har.
Anyways, da jeg bootede spillet op, havde jeg glemt, hvor jeg var kommet til. Historien er ret kompleks i spillet, især hvis man ikke kender så meget til den japanske mytologi, som rammefortællingen er baseret på. Fysisk er spillet forholdsvis stort, og man rejser meget rundt i Solens Rige og besøger folk, der trues af forskellige ondskabsfulde væsener. Figurgalleriet er ret omfattende, så det er svært at holde styr på, hvem der er hvem, og hvad de forskellige personer står for.
Denne følelse af ikke at kunne genskabe historien, som er blevet fortalt op til nu, har jeg også oplevet, når jeg læser tykke romaner med lange pauser imellem. Sagen er den, at man dagligt bliver fodret med historier fra det ene og det andet medie (nyheder, tegnefilm, anekdoter, etc.), så hvis man ikke er vaks og koncentrerer sig netop om dén bog eller dét spil, så glemmer man en del af den foregående handling. I en bog er det dog ret ligetil at bladre tilbage og kigge lidt i det forrige kapitel. Ofte er det nok, til at man kan sætte sig ind i situationen, også selvom man sidste gang læste i bogen for flere uger eller måneder siden.
Sådan forholder det sig ikke med særlig mange videospil. Faktisk kan jeg kunne komme på tre spiltitler, som virkelig forsøger at hjælpe spilleren til at sætte sig ind i historien.
I Pokémon Diamond og Pearl til Nintendo DS introducerede udviklerne et smart genkaldelsessystem, som, når man starter spillet op, viser en lille film af éns direkte bevægelser fra før man gemte spillet sidst. På den måde kan man få et hurtigt flashblack, som viser, hvad man gjorde, sidste gang man spillede det pågældende spil.
Noget lignende har jeg set i gådespillet Professor Layton and the Curious Village. Når man indlæser sit spil, kommer der et lille resumé, ”Our story so far”, som gør rede for, hvad man indtil nu har oplevet på sin færd i St. Mystere. Et tilsvarende system fandt jeg i Wii-spillet Another Code R: A Journy Into Lost Memories, som i loading-skærmen brugte nogle sekunder på at forklare historiens forløb op til nu.
Det slår mig, at alle spil burde have sådan et system, som giver én mulighed for at holde en lang pause fra spillet for efter et stykke tid at tage det op igen og stadig kunne følge med i historien. Man kan argumentere for, at historien sjældent er særlig god i videospil, men ikke desto mindre begynder den at fylde mere og mere i visse typer af spil. Se bare på det kommende Heavy Rain til PlayStation 3, hvor den fortalte historie bliver prioriteret højere end selve gameplayet. Uanset hvor godt en historie er skrevet i et videospil, kommer vi ikke uden om det faktum, at mange spil i dag er ret komplekse i deres figurgallerier. Det betyder ikke nødvendigvis, at karaktererne er særlige dybe eller emmer af oceaner af personlighed, men bare dét, at der er femogtres forskellige figurer at holde styr på i et japansk rollespil, burde være nok til understrege nødvendigheden i at holde et flow i historien. Det behøver ikke at være noget kæmpestort. Et par enkelte linjers tekst om slagets gang indtil nu er mere end rigelig, til at spilleren kommer i tanke om, hvad han lavede, inden han kort tid forinden slukkede for spillet. Det kan da umuligt være særlig svært at implementere, kan det?
mandag den 24. august 2009
Har du brug for hjælp til computeren?
Husk at læse alt-teksten på xkcd.
lørdag den 22. august 2009
Just wondering ...
A person who tells lies is called a "liar". Why isn't a person who speaks the truth called a "truther"?
What is the difference between a "stepladder" and a "ladder"?
Hvorfor har ordet "lide" så to komplet modsatte betydninger? At lide en person - En person lider.
fredag den 21. august 2009
Et innovativt spil med kun én bane
Jeg faldt over et rigtig skægt Flash-spil på Klik-bloggen, som jeg bare blev nødt til at dele med jer.
Spillet hedder This Is The Only Level, hvilket er en yderst velvalgt titel, for det er simpelthen dét, spillet går ud på. Der er kun en enkelt bane, men trods dette formår udvikleren at skabe nogle rigtig interessante scenarier, hvor man virkelig skal tænke ud af boksen. Spillet demonstrerer elegant, at et godt gameplay og en god idé langt overskygger fancy grafik og lyd (selvom melodien nu er meget catchy). Less is more. Faktisk vil jeg sige, at dette spil innovativationsmæssigt nærmest kan måle sig med det kritikerroste Braid. Prøv det!