torsdag den 7. august 2008

Bliver mester til Sten-Saks-Papir

Jeg er før faldet over nogle ret tunge hjemmesider med officielle regler og guides til det simple Sten-Saks-Papir-spil. Tro det eller ej, men der findes faktisk lange bøger omkring det klassiske spil, som omhandler menneskets psyke ligesom poker og lignende spil.

Wired har skrevet en kort guide til, hvordan du altid vinder. Hvis du følger den, vil du i al fremtid været sikret en sejr, når du og din ven skal afgøre et eller andet på stående fod. Hvis du har mod på at lære mere om det "ædle spil", så prøv at lave en Google-søgning på "Rock Paper Scissors". Der findes overraskende mange sider omkring et spil, som man umiddelbart skulle tro kun afhænger af held!

1. Brug altid papir i første hug. Folk bruger som regel sten, da den virker stærkest. Hvis du vinder: fedt. Hvis du taber: vi spiller jo altid bedst ud af tre, ikke?

2. Udnyt efterabere. Folk har en tildens til at benytte sig af det våben, de lige er blevet slået af. Du kan hjælpe denne effekt på vej ved at skrige: "Mit papir vandt!"

3. Vær på vagt for gentagende brug af et våben. Modstanderen bruger sjældent det samme våben mere end to gange; hvis vedkommende har brugt saksen to gange i træk, skal du benytte dig af papir i tredje omgang.

Wired [via Klik]

3 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Hvis modstanderen også kender disse fif, kan der komme nogle ret interessante og dybe "mindgames" ud af det :P

Anonym sagde ...

J3pseN her!

Jeg har selv gået lidt op i det sammen med en ven (biologi er voldsomt kedeligt :P ), Det handler også om at kende sin modstander.

Anonym sagde ...

Jeg har set Derren Brown andre metoder, bl.a. snyd og NLP. Man kan fx snyde ved at være et splitsekund langsommere end sin modstander, men det kræver selvfølgelig øvelse.

Det er dog meget sjovere at bruge NLP, fordi det er psykologisk. Jeg prøvede det på min 16-årige nevø for ikke så lang tid siden, og han var meget modtagelig overfor de underbevidste signaler jeg sendte. Har dog også prøvet mod nogle, hvor jeg kom til at signalere alt for kraftigt, og det havde den modsatte effekt.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.