Jeg har altid været dårlig til rytmik og musik generelt. Dette blev endnu engang bekræftet i dag, da vi i sidste lektion, spansk, fik besøg af vores læreres datter, der bor i Madrid. Det var meningen, at hun skulle lære os at danse flamingo og generelt fortælle lidt om Spanien. Vores klasse har snakket lidt om en udveklingsrejse til næste år, da vores spansklærer er så heldig at have rigtig gode kontakter. Hvis det bliver bragt til virkelighed, kommer vi til at bo hos nogle spanske skoleelever privat, mens de året efter skal besøge os. Tjah, vi kan vel altid vise dem en af Danmarks smukke bøgeskove?
Spansklærens datter startede med at gå helt amok; hun trampede hurtigt, hoppede rundt og pludselig var hun hér, og pludselig var hun dér. Det så ekstremt naturligt ud, og hun var virkelig god til at følge musikkens rytme, samt se vældig hissig ud. Efter nogle minutters opvisning stillede vi os alle (= spanskholdene fra 1g) i en stor rundkreds med hende i midten. Hun viste os nogle enkle trin, lidt klap med hænderne, og efterhånden byggede hun mere og mere på. Som den rytmemogol, jeg nu engang er, havde jeg svært ved at følge med. Normalt er jeg rimelig god til multi-tasking, men det her var bestemt ikke mit rette element ... at holde styr på mine føder, klappe i en unaturlig 12-takt (har aldrig forstået det med takter) og vifte med armene og dreje rundt indimellem, var en for stor en mundfuld for migf. Alligevel var det rigtig sjovt, især at se vores samfundsfagslærer danse, men jeg gruer for det tidspunkt, hvor jeg skal danse Lanciers i 3g. Puha.
Nå, men efter at have prøvet flamingo (og vals i idræt for nogle måneder siden) har jeg fået langt større respekt for dygtige dansere, så som dem i Vild Med Dans (og Varm På Is). Det er sgu en hel del sværere, end det ser ud! Nu vil jeg så trække mig tilbage og nyde mit nye Ace Attorney - Apollo Justice til Nintendo DS ... OBJECTION!
mandag den 25. februar 2008
Flamingodans
lørdag den 23. februar 2008
Tid til noget abstrakt natur
For nyligt fandt jeg en hjemmeside, som indeholder et hav af flotte baggrundsbilleder til computeren. Fællesnævneren er, at de alle har et eller andet med naturen at gøre; nogen er meget realistiske, mens størstedelen er utrolig abstrakte og meget flotte. Jeg har kigget alle billederne igennem og har svært ved at bestemme mig for, hvilket jeg synes bedst om. Valget faldt på en eventyrsverden med mærkelige hvide kasseagtige ting - det minder mig lidt om historien om den nysgerrige dreng, hvis bønnespire vokser højt, højt op i himlen til en stor kæmpe.
Det bedste af det hele ved hjemmesiden er, at de alle har en høj kvalitets- og opløsningsstandard, og at de er gratis at downloade. Besøg Desktopgraphy her (endda med afslappende baggrundsmusik).
onsdag den 20. februar 2008
Dj á Windows
Sorry for disse meget korte indlæg, men denne her video må I bare se (høre). En eller anden japaner har sammensat et festmiks udelukkende ved at bruge standardlydene fra Windows 98 og XP. Cool!
søndag den 17. februar 2008
En japaner og et par cykelslanger
Konnichiwa - Hajimemashite!
Jeg har længe været interesseret i Japan, dens kultur og sprog. Gennem tiden har jeg forsøgt mig med nogle enkelte lær-selv metoder, men for nyligt bestemte jeg mig for at gøre en ordentlig indsats. Jeg bestilte to bøger fra Amazon, en om Hiragana (et af deres fire "alfabeter") og en om sproget generelt. Jeg fandt også en hjemmeside, hvor man kan skrive sig op for at få pennevenner fra hele verden. Dér fik jeg hurtigt en japansk ven, en pige ved navn Kahoko, som jeg har sludret lidt med over MSN Messenger. Over alt forventning blev jeg også kort tid efter kontaktet af en mand, der har undervist i japansk i 17 år. Han var villig til at give mig 40 lektioner via e-mail for blot 250 kroner!
Jeg sagde naturligvis ja, og straks begyndte vi. Han sender mig et dokument med en række grammatikøvelser, og når jeg er færdig, retter han det med stor nøjagtighed. Indtil videre har jeg lært de mest basale sætningsopbygninger, og jeg er overrasket over, hvor mange ord jeg egentlig har lært på så kort tid.
Som nævnt koster kurset 250 kroner, lidt over 2000 fillipinske penge (han bor på Filippinerne), og disse besluttede jeg at overføre til min sensei i går via Western Union Transfer. Jeg cyklede hen til mit lokale posthus, men det var hårdt ... jeg brugte alle mine kræfter, men alligevel blev jeg overhalet af stort set alle. Mystisk, jeg plejer da ikke at være så dårlig til at cykle? På vejen kom jeg forbi en cykelsmed (hvis man da stadig kan kalde dem "smede"?). Jeg trak ind til siden og gik derop, da jeg vidste, man kan pumpe sin cykel gratis. Jeg får fyldt luft i mine slanger, og pludselig går det som en drøm. Nu kan jeg køre meget hurtigere uden nogen problemer.
Nå, men jeg kommer altså op på posthuset og får overført pengene. Det koster godt nok 95 kroner i gebyr, men det overlever jeg. Hjemturen er meget mere glidende på grund af min cykels fornyede styrke, og selvom det denne gang går en smule op ad bakke, er jeg hurtigere hjemme.
Konklusion: Husk at pump din cykel en gang i mellem; ellers bliver det trælst i længden.
lørdag den 9. februar 2008
Mekanisk Super Mario Bros.-spil
Supernørdet, supercool ... :D
Læs mere her.
torsdag den 7. februar 2008
Dansk studenterspil nomineret til stor pris
Da jeg var et smut forbi København for at besøge D3-messen i november sidste år, hørte jeg nogle foredrag fra forskellige personer i spil- og filmbranchen. Det er min store drøm en dag at blive spilprogrammør, og udover at lære en helt masse om udviklernes baggrund og kompetencer, blev der vist en række forskellige eksempler - jeg så eksempelvis, hvordan fysikken bag nogle animerede objekter fungerer. Der blev også vist en række små spil kreeret af studenter blandt andet fra Dansk Akademi for Digital Interaktiv Underholdning. Et af disse var et spil kaldet "Flipside", som for nyligt vandt en særlig pris for studenterskabte spil. Nu er det blevet nomineret til at kæmpe mod 11 andre hold for at vinde den såkaldte "2008 Best Student Game Award" ved det kommende Independent Games Festival, som afholdes under den berømte GDC-messe (Game Developers Conference) i San Francisco.
Spillet går i korte træk ud på, at man styrer en mand i en platformverden. I starten løber han rundt i et idyllisk og lallegladt univers, men ved at trykke på en knap, kan man vende hele verdenen rundt til det rene helvede. Hér er hovedpersonen ond, råber højlydt, og skal bekæmpe en række farlige monstre. Spillet er bygget over Valve's Source-motor, som Half-Life 2 bygger på.
You have just escaped from a mental institution. You’re on the run. The sun is shining, the birds are singing. You are jumping happily from cloud to cloud. You know that the only way to freedom is by reaching the ship at the end of the level. A cute bunny is jumping towards you, blocking your path. By pushing a button the whole world flips around and shows its dark side. The bunny is now an evil nurse who is trying to stop you from getting away. You headbutt her, clearing your path. With a push of the button the world flips back and shows its light side again.
Bare dét at en flok danske studenter har lavet et så innovativt spil er en hel sag i sig selv; men at de skabte det blot på en måned er endnu mere imponerende! Spillet har tydeligvis hentet inspiration fra Super Paper Mario, men stilen er noget anderledes. Man har desuden valgt at håndtegne mange af objekterne på pap og så sidenhen scannet dem ind på computeren. Nu har jeg ikke set de andre nominerede spil, men ud fra de få film på hjemmesiden vurderer jeg, at Flipside har en god chance for at vinde præmien på 50.000 dollars. Man kan i øvrigt downloade spillet på hjemmesiden, hvis man ejer Half-Life 2. Siden er endda holdt i den specielle positive kontra negative stil, hvilket er rigtig fedt.
mandag den 4. februar 2008
Gode ting ved Linux som du ikke kan på Windows
Jeg har i et par år været interesseret i Linux-verdenen og fik på et tidspunkt installeret Ubuntu på min bærbare computer. Det kører glidende, og jeg er generelt rigtig glad for systemet. Desværre har jeg noget RAID-halløj med min stationære maskines harddiske, og derfor er det en ret kompliceret sag at installere et nyt styresystem på den, hvilket jeg ærgrer mig meget over.
For mig er der ingen tvivl om, at Linux er Windows (og MAC OSX? - har ikke rigtig prøvet det) langt overlegen. Fordelene er mange, ja faktisk så mange, at en gut har skrevet en masse gode og relevante argumenter på sin blog. Denne fandt jeg gennem Digg, og jeg kan se, at jeg ikke er den eneste. På nuværende tidspunkt har blogejeren fikset en midlertidig side for indlægget grundet de mange besøgende.
Så, hvis du mangler nogle gode grunde til at prøve et Linux-system, vil jeg anbefale dig at kigge på denne liste. Tjek i øvrigt de mange kommentarer, som tilføjer yderligere argumenter.
søndag den 3. februar 2008
lørdag den 2. februar 2008
Google Reader, I love ya
Jeg har i en del tid eksperimenteret med RSS Feeds-funktionerne. På min bærbare maskine har jeg et feedreader-program, som jeg tjekker en gang i mellem. Det er dog en smule besværligt, og på min stationære, som jeg benytter oftere end den bærbare, har jeg svært ved at finde et godt nyhedsprogram til Windows. Jeg har længe haft iGoogle som min startside - en slags personlig Google.dk med forskellige gadgets. Dér havde jeg placeret nogle RSS Feeds fra de sider, jeg besøger hyppigst, men grundet pladsmangel blev det aldrig rigtig til noget. For nyligt opdagede jeg et andet projekt fra Google, en såkaldt browserbaseret nyhedslæser: Google Reader.
Det smarte ved denne, i modsætning til specifikke programmer, er, at man kan opdaterer sig overalt på alle maskiner, der har en internetbrowser installeret (mon der findes computere uden browsere i dag?). Man skal bare logge ind med sin Gmail, og så kan man tjekke nyheder meget ligesom, når man kigger mails.
Jeg har nu benyttet mig af Google Reader i et par dage - ja, sågar placeret den som min startside - og jeg må sige, at jeg er meget imponeret. Designet er rigtig godt, og det er nemt at finde rundt i, hvad man har læst og ikke har læst. Man kan tilmed læse tidligere hentede nyheder via et lille ekstraprogram til sin browser kaldet Google Gears. Alt i alt er Googles readerprogram rigtig godt og anbefalingsværdigt, og jeg har derfor valgt at tilføje en lille afdeling for de nyheder, jeg finder interessante, i højre side af bloggen.
Gør noget for computerspil i Danmark
Jeg sender hermed en pressemeddelelse videre fra Dansk Computerspils Forbund. Mere kan læses her, og tilmeldingen kan findes her.
Få fingrene i kagedåsen!
Danskerne er ret vilde med spil. Tipstjenesten afleverer derfor hvert år milliarder til forskellige ministerier. Kulturministeriet får hele 66,44 %, altså den største bid af kagen. Den kage vil vi skære en bid af til danske computerspillere.
For at få del i de mange penge, skal vi opfylde nogle krav. Et af kravene er en vis portion medlemmer. Før det begynder at blive sjovt, skal man samle 3000 medlemmer. Vi ved to ting med sikkerhed: Der er mange flere computerspillere og de er vant til at have det rigtig sjovt. Derfor er målet at skaffe mindst det dobbelte.
Det er gratis at tilmelde sig Dansk Computerspil Forbund, men du kan faktisk også donere et beløb (frimærke) til formålet. Så vil kulturministeren blive IRL mailbombet med breve indtil det går op for ham, hvor omfattende computerspil er.
Bølgen fortsætter frem til den 19. februar, hvor Danmarks Radio har en hel tema aften med fokus på computerspil, hvor Dansk Computerspil Forbund er i fokus.
Herefter vil bombardementet af ministeriet begynde.